Dragi prieteni, puteti decide spre ce activitati de interes public sa fie directionat 2% din impozitul pe venit pe care il platiti la bugetul statului. Acest lucru nu cere nici un efort financiar din partea dumneavoastra, banii fiind oricum retinuti sub forma de impozit.

Daca obtinut venituri salariale:

  • Descarcati formularul 230 si completati cu datele dumneavoastra sectiunea "I. Date de identificare a contribuabilului" . In cazul in care nu cunoasteti suma ce poate fi virata nu este nevoie sa completati rubrica "Suma" deoarece organul fiscal va calcula si va vira suma admisa conform legii.

Daca ati obtinut venituri din activitati independente ( ex: avocat,notar,pfa, drepturi de autor):

  • Descarcati formularul 200 si completati-l cu datele dumneavoastra. Mentionam ca formularul 200 are caracter obligatoriu pentru persoanele care au obtinut venituri din activitati independente.
  • Semnati si datati formularul.
  • Formularul se completeaza in doua exemplare, originalul se depune direct la registratura Administratia Finantelor Publice in a carui raza teritoriala aveti domiciliul, iar copia se pastreaza pentru a avea dovada depunerii formularului sau trimiteti formularul prin posta cu confirmare de primire.

Cu fondurile obtinute in urma Campaniei 2% vom putea realiza proiectul "Construim o casa pentru copii" prin care copiii orfani institutionalizati vor avea aceeasi sansa la viitor ca si copiii crescuti intr-o familie.

Campania 2% se deruleaza pentru veniturile obtinute in anul anterior, de exemplu formularele 230 si 200 completate pana pe 25 mai 2016 sunt aferente anului 2015

Termenul de depunere a declaratiilor 230 si 200 pentru anul 2017 este 25 mai 2018.

© 2014 Asociatia Umanitate.Toate drepturile rezervate