Fundatia Cara Bella International, in parteneriat cu DGASPC- Dambovita, asigura servicii specializate in regim  rezidential pentru copii cu dizabilitati ai caror parinti sunt decedati, necunoscuti sau disparuti precum si copii gasiti sau abandonati de mame in unitati sanitare.

Centru de Plasament pentru copii orfani, cu dizabilitati, cu varste cuprinse intre 0-12 ani din judetul Dambovita.

Pe 16 noiembrie 2008 House of Angels si-a deschis portile pentru inca 17 copii cu dizabilitati cu varste cuprinse intre 3 luni si 12 ani.Ei sunt acei copii care nu au avut norocul de a se naste sanatosi, si au fost urmati de acelasi ghinion de a creste in spitale si orfelinate de stat fara a avea dragostea si caldura unei familii.

Centru de Zi pentru copii prescolari si scolari proveniti din familii aflate in dificultate.

Acest Centru are o capacitate de 15 locuri pentru copii cu varste cuprinse intre 4 -16 ani.

Copiii provin din familii extrem de sarace din loc. Gaesti si localitatile limitrofe. Ei beneficiaza de ingrijire si educatie, asistenta psihopedagogica pentru recuperarea dificultatilor cognitive si emotionale, formarea si dezvoltarea deprinderilor de igiena personala, de comunicare si comportament social, activitati recreative.

Acest Centru functioneaza pe tot parcursul anului, asigurand petrecerea timpului liber intr-un mod placut si educativ, evitandu-se lasarea copiilor in strada, nesupravegheati sau folosirea lor la munci agricole. Copiii beneficiaza zilnic de o masa principala, o gustare si odihna in camere special amenajate.

Centru de Recuperare Fizica pentru  copii prescolari si scolari proveniti din familii aflate in dificultate.

Acest Centru are o capacitate de 16 locuri pentru copii cu deficiente motorii si varsta cuprinsa intre 4 si 16 ani proveniti din familii sarace, aflate in imposibilitatea de a oferi copiilor astfel de terapii esentiale pentru deficientele lor.

Copiii beneficiaza de recuperare fizica individuala asistata de medic kinetoterapeu si asistent medical de specialitate, ingrijire  si educatie prin terapie ocupationala.

Acest serviciu deserveste de asemenea si copiii abandonati din Centrul de Plasament. Acestia au un program individualizat de terapie fizica sau ocupationala, in functie de afectiunile si nevoile fiecaruia.

 

© 2014 Asociatia Umanitate.Toate drepturile rezervate