In realitate, povestea este despre mai mult decat o casa, dar a fost nevoie de un copil, o mana de cuburi si o dorinta arzatoare pentru ca ea sa ajunga sa se nasca. Totul a plecat de la un dialog intre un voluntar al Asociatiei Umanitate si un copil de noua ani dintr-un centru de plasament din Bucuresti, vizitat cu ocazia Sarbatorilor de Craciun din aceasta iarna.

    Povestea o puteti citi aici, insa dorinta baietelului este una simpla: sa aiba un loc unde sa creasca alaturi de prietenii lui si sa nu fie nevoit sa se mute tot timpul dintr-un loc in altul.
     Pentru ca una din marile probleme ale copiilor institutionalizati din Romania este si aceea de a fi mutati dintr-un centru in altul, fara a ajunge sa cunoasca notiunea de apartenenta la o familie sau comunitate, suferind din cauza despartirii de persoanele de care s-au atasat. In plus, la implinirea varstei de 18 ani, ei nu mai pot fi tinuti in ingrjirea statului si sunt nevoiti sa infrunte realitatea de care se izbesc inevitabil la poarta orfelinatului, pentru ca nimeni nu i-a invatat cum s-o priveasca cu ochi increzatori si s-o imbratiseze cu acea siguranta pe care ti-o da dezvoltarea intr-o comunitate stabila.
     Ca sa ai tot ce iti trebuie pentru a deveni independent, este nevoie sa incepi sa te formezi ca individ inca din copilarie. Trebuie sa ai parte de afectiune, de persoane care sa-ti fie aproape si sa te protejeze, care sa se asigure ca vei avea parte de o educatie corespunzatoare si pe care sa te poti baza in momentele dificile ce apar in dezvoltarea ta ca om.
     Noi ne-am gandit (Asociatia Umanitate si prietenii sai) sa schimbam o parte din aceasta realitate si sa construim o casa de tip familial unde acesti copii sa creasca impreuna, sa cunoasca notiunea de familie, dragoste, afectiune, educatie, responsabilitate si integrare socioprofesionala.
     Proiectul nostru include o casa pentru copii, in care acestia sa traiasca si sa-si desfasoare activitatile zilnice, o gradina, unde copiii sa invete sa se implice in bunul mers al propriei gospodarii, precum si un atelier de meserii, in cadrul caruia ei sa dobandeasca deprinderea de a-si castiga existenta si care sa le asigure independenta financiara incepand cu o anumita varsta.
     Proiectul in sine este mult mai complex de atat, iar rezultatele le veti putea vedea pe parcurs cand copilul se va transforma in adolescent, apoi in tanar, dupa care intr-un om care va avea la baza o educatie, experienta unei meserii, un stil de viata, o familie.
     Pentru acesti copii este o sansa la o viata mai buna, iar pentru noi... pentru noi o puteti considera ca o misiune. Misiunea de a schimba realitatea cu care se confrunta in prezent acesti copii sau, mai bine zis, de a le da sansa la o viata normala. O viata in care ei sa plece in lume cu sanse egale in fata oricarui alt copil crescut intr-o familie obisnuita si pregatit de-a lungul vietii pentru a se descurca in aceeasi realitate inconjuratoare.
     Suma necesara realizarii proiectului este de aproximativ 180.000 de euro. Campania 2% este un prim pas catre strangerea sumei necesare demararii si derularii proiectului, urmand sa apelam in paralel si la alte modalitati de strangeri de fonduri.
     Tot ceea ce ne propunem prin acest proiect este ca la un moment dat copiii orfani din Romania sa ajunga sa aiba aceeasi sansa la viitor ca si copiii crescuti intr-o familie obisnuita. Ajutati-ne sa oferim un exemplu viabil, demonstrand ca se poate. Fiti parte la aceasta misiune directionand catre acest proiect 2% din impozitul pe venit, retinuti oricum de catre stat in cazul in care decideti sa nu-i folositi.
     Aici puteti citi mai multe despre Campania 2% si cele doua declaratii care pot fi depuse pana pe  25 mai 2016.
     Daca doriti sa va implicati in acest proiect sau sa aflati mai multe informatii va rugam sa folositi datele de la sectiunea Contact.

Ce am reusit pana in prezent:

- achizitie teren intravilan,categoria curti-constructii, in suprafata de 1892 mp situat in comuna Sabareni - pret de achizitiei 46.000 lei
- comision notarial=0 lei
- proiect de arhitectura pentru cladire P+2 de 750mp + 100mp anexe = 0 lei

 
Valoarea investitiei : 180.000 euro
Fonduri disponibile 60.000 euro


Schita din proiectul de arhitectura

 

© 2014 Asociatia Umanitate.Toate drepturile rezervate